EPISOD BONUS. Ce mi-a cerut un președinte de partid politic. Presa trebuie să fie liberă. Nu pot accepta propunerea ta de a te sprijini, în spatele cortinei, cu investigațiile mele în lupta ta politică. Scuze

About to shake hand

SERIAL. PÂNZA DE PĂIANJEN CARE A PRINS ÎN PLASA EI ROMÂNIA. EXCLUSIV INVESTIGAȚII CENZURATE

Urmare a activității mele de pe http://www.investigatiicenzurate.wordpress.com, în ultima perioadă am fost căutat și am purtat niște dialoguri cu un șef de partid, lider politic de viitor, care mi-a propus să-i dau elemente din investigațiile mele care nu au fost încă făcute publice, pentru ca el să le folosească în bătălia politică contra adversarilor săi, în următoarea perioadă.

Motivul invocat a fost că formațiunea sa politică nu are vizibilitate în presă, care acordă atenție doar partidelor politice mari, care au influență și bani suficienți pentru a sensibiliza trusturile de presă.

Acest tânăr lider politic, necorupt de altfel și cu priză la diverse ambasade onorabile, mi-a propus mai multe variante de lucru: pro bono/ pentru bani, cu asumarea publică de către mine a demersului său/ în tăcere, fără să afle nimeni de colaborarea noastră, însă cea mai delicată propunere a fost cea în care urma ca eu să pun la dispoziția sa o investigație despre o anumită parte a clasei politice, pe care el s-o folosească într-o filmare regizată, ce ar urma să ajungă la un anumit trust media și care, odată popularizată ar urma să-i creeze un avantaj competitiv în raport cu concurența. Mi s-a promis o expunere pe care eu, în calitate de individ solitar care dețin un blog minuscul, nu o pot avea.

Am zăbovit asupra chestiunii și m-am gândit un pic pentru că mi-a adus o serie de argumente valide: clasa politică actuală, atât putere cât și opoziție e coruptă până în măduva oaselor, iar cei proaspeți sunt sufocați de invluența nocivă a establishmentului politic, care corupe tot, inclusiv presa (care manipulează publicul, oferind informația care trebuie, când trebuie, ambalată în forma comandată politic). E adevărat, eu vin din presă și am fost epurat, în ciuda rezultatelor mele (o multitudine de investigații exclusive despre corupția din politică), tocmai din cauza asta.

Însă, dacă eu aleg să sprijin o formațiune politică în niște jocuri obscure de culise, fac ca relația jurnalist-politician să fie denaturată în mod bolnăvicios, în loc ca  ziaristul, să fie cel care, prin atributul său de câine de pază al democrației, reduce din derapajele pe care le fac politicienii.

Știu cum procedează o serie de colegi de breaslă (și voi prezenta în curând, cu dovezi- dacă mai apuc- practicile manipulatoare și lipsite de respect față de cititori a trei cunoscute trusturi de presă din România). Eu nu vreau să fac așa.

Consider (poate în mod greșit) că jurnalistul, ca lucrător cu cuvinte, poate avea, fără să-și trădeze meseria, cel mult rolul de consultant în materie de comunicare pentru un politician (ceea ce mulți colegi fac), dar în nici un caz nu are voie să folosească artileria grea (investigațiile de presă), ca să favorizeze un grup politic și să defavorizeze pe altul în lupta pentru putere. Și nici nu are voie, sub pretextul consultanței în comunicare, să condiționeze financiar, sau să reacționeze la argumentul financiar, pentru a favoriza apariția în media unde respectivul jurnalist are influență, a unor articole favorabile despre politicianul pe care-l consiliază, sau  nepublicarea/temperarea articolelor de presă negative la adresa sa (ori reversul medaliei, denigrarea adversarului politic).

Sunt, așa cum m-ai rugat, un gentleman și nu îți voi da numele, pentru a nu-ți diminua șansele de reușită în competiția electorală, una în care știu că ești dezavantajat de o presă coruptă și de un mecanism electoral care favorizează establishmentul politic (indiferent dacă e vorba de putere sau opoziție). Ăsta e singurul ajutor ce ți-l pot da.

Dacă nu vă place corupția morală și foamea de bani din politică, ai voie atât tu, cât și orice alt politician sau partid politic, să preluați investigațiile mele și să le diseminați mai departe, după ce eu le public, nu înainte. Au dreptul și sunt invitate să-mi preia investigațiile și trusturile media, însă acestea sunt “busy” cu propriile lor agende (veți înțelege în curând de ce) și nu e loc în ele pentru aceste anchete care dezvăluie un univers transpartinic în care doctrinele politice și adversarii din diverse partide, pe la spate sunt uniți de o dragoste comună. Dragostea de bani.

Eu aleg să rămân cu http://www.investigatiicenzurate.wordpress.com.

Aici puteți asculta melodia “de bruiaj” pusă de politicianul nostru ca fundal sonor în timpul discuției, pentru o eventuală protecție de o eventuală tentativă de înregistrare din partea mea (parcă asta era, nu?)

UPDATE: CITIȚI AICI CARE A FOST REACȚIA RESPECTIVULUI PREȘEDINTE DE PARTID POLITIC DUPĂ PUBLICAREA ACESTUI ARTICOL

P.S. După o pauză generată de evenimente de viață care n-au fost sub controlul meu, reiau, începând de mâine sau poimâine, seria de “Investigații Cenzurate” de presa centrală, cu un nou episod despre conexiunile din jurul lui Victor Ponta, mai exact despre…(fiți pe fază și veți vedea). Partea bună pentru puterncii zilei este că seria mea de investigații cenzurate se apropie de final și atunci ei  vor putea să-și vadă de treabă fericiți, iar eu va trebui să mă țin de cuvânt și să închid prăvălia, pentru că nu am voie să inventez investigații cenzurate care nu mi-au fost cenzurate, nu?

VĂ INVIT SĂ CITIȚI ȘI: Personajul de legătură între Dana Năstase, Elena Udrea și Corina Voiculescu. Fabuloasa poveste a unui “offshore omenesc” pe nume Petre Ion – “un hub în carne și oase” al afacerilor transpartinice. A fost băgat la înaintare în afaceri de zeci de milioane de euro, dar locuiește modest, ca majoritatea românilor, într-un apartament comunist, la etajul 10, în Drumul Taberei

 

 

 

Poți să sprijini Investigații Cenzurate donând 5 euro:

Donate Button with Credit Cards

Poți să sprijini Investigații Cenzurate donând 10 euro:

Donate Button with Credit Cards

Poți să sprijini Investigații Cenzurate donând 50 euro:

Donate Button with Credit Cards

Poți să sprijini Investigații Cenzurate donând 100 euro:

Donate Button with Credit Cards

 Poți să sprijini Investigații Cenzurate donând cat poti:

Donate Button with Credit Cards

 

14 thoughts on “EPISOD BONUS. Ce mi-a cerut un președinte de partid politic. Presa trebuie să fie liberă. Nu pot accepta propunerea ta de a te sprijini, în spatele cortinei, cu investigațiile mele în lupta ta politică. Scuze

  1. Pingback: Personajul de legătură între Dana Năstase, Elena Udrea și Corina Voiculescu. Fabuloasa poveste a unui “offshore omenesc” pe nume Petre Ion – “un hub în carne și oase” al afacerilor transpartinice. A fost băgat la înaintare în aface

  2. Pingback: Personajul de legătură între Dana Năstase, Elena Udrea și Corina Voiculescu. Fabuloasa poveste a unui “offshore omenesc” pe nume Petre Ion – “un hub în carne și oase” al afacerilor transpartinice. A fost băgat la înaintare în aface

  3. Pingback: ANUNȚ. PARTID POLITIC, CAUT JURNALIST DE CASĂ. E PE BUNE | Investigatii cenzurate

  4. Pingback: Victor Ponta, fondator, asociat și administrator al unei firme care a avut contracte cu BANCOREX, RAPPS, FPS, RENEL…Conexiunile cu mama și sora premierului | Investigatii cenzurate

  5. Pingback: Mâine sau poimâine voi publica un nou episod din investigații cenzurate, despre… | Investigatii cenzurate

  6. Daca respectivul sef de partid nu e o persoana corupta, avand in vedere legislatia in vigoare, fraudele electorale, actiunile de manipulare a populatiei de catre trusturile de presa in favoarea si numai in favoarea partidelor de la putere, trecute si prezente, cred ca trebuia sa accepti propunerea lui Neamtu (?) Oricat de corect si bine intentionat ar fi un partid si conducatorii ei, in conditiile actuale, acest partid nu poate patrunde la varful politicii romanesti. pe cai cinstite. Si-n aceasta situatie ai ajutat banditii de la alte partide, cele mari , in mod indirect, sa se mentina la putere in continuare doar ele si numai ele. Pentru o cauza corecta, puteai face un compromis. Investigatiile facute de tine, in mod profesionist, asa cum si declaratiile lui Valer Marean ,sub forma unor intrebari adresate lui Victor Ponta , care contin date si nume importante, vor ramane necunoscute publicului larg, pentruca nu sunt preluate de nimeni si nici nu vor fi preluate. Si e pacat, mare pacat ca oamenii care ne conduc , care constituie un pericol pentru tara, sa fie protejati de tine, evident fara intentie, in mod implicit. Oricum , te admir pentru curajul de care ai dat dovada, pentru munca uriasa care presupune aceste investigatii si pentru faptul ca nu te lasi infrant. Ca prim pas, ar trebui facute cunoscute aceste investigatii, macar pe net. Pe bloguri, pe FB si oriunde exista audienta si unde se poate.

  7. Pingback: Se pare că Investigații Cenzurate deranjează granzii din presă. Cei pentru care am lucrat, încep să… | Investigatii cenzurate

  8. Pingback: Iată ce afaceri făcea Victor Ponta în perioada în care e acuzat de Băsescu că a fost agent SIE. Firma primului ministru avea un nume interesant în contextul dezvăluirii Președintelui | Investigatii cenzurate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s