Ce alți tovarăși de afaceri a mai avut Șerban Nicolae?

Trecerea anilor a făcut ca o parte din partenerii de afaceri ai lui Șerban Nicolae să aibă o evoluție care i-a adus sub lupa publică, prin vocea presei. O parte din tovarășii politicianului s-a constatat că sunt personaje conectate la rețele de business influente pe malurile Dâmboviței, care au derulat contracte sau activități cu impact negativ direct asupra resurselor și activelor patrimoniale ale statului român.

Pe lângă nepoata lui Aurel Cazacu, omul care a controlat ani buni industria de apărare a României, Șerban Nicolae l-a mai avut ca partener pe Dan Radu Rizescu, cel care a fost consilierul cel mai de încredere al lui Sorin Oprescu la PMB, posesorul unei declarații de avere cu scris aproape ilizibil.

Un alt partener de afaceri al lui Șerban Nicolae, pe care politicianul a declarat că nu o cunoaște, a fost Dana Mihaela Pop, sora milionarului Sorin Stănescu, pe domeniul de vânătoare al acestuia a poposit în primăvara acestui an fiul celui mai puternic om al Planetei, Donald Trump Jr. Despre Sorin Paul Stănescu se știe că a fost partenerul lui Dorin Cocoș în Piețe Grup SA și că ulterior privatizării Institutului Pasteur, afaceristul a preluat o suprafață de teren de 100 ha în București, pentru care a plătit statului român la mijlocul anilor 2000, în plin boom imobiliar, suma incredibilă de doar 2 euro/mp. În aceeași perioadă febrilă Sorin Paul Stănescu a fost asociat în firma Big Game SRL, cu sediul social în incinta Institutului Pasteur, împreună cu Emanuel-Corneliu Dobronăuțeanu, unul din stăpânii pieței duty-free-urilor (Euroavipo), și patron al Murfatlar, numele său fiind pomenit în cea mai mare evaziune fiscală din domeniul agro-alimentar, de 600 milioane lei.

Nicolae l-a avut asociat în Orion pentru o scurtă perioadă (până în 2001) și pe Dan Nicolae Bușcu. Peste ani Bușcu a ajuns director general al Institutului Național al Patrimoniului (subordonat Ministerului Culturii) în cadrul Guvernului Boc. Ulterior, Dan Nicolae Bușcu a fost pus director gestionare fonduri în cadrul CNADNR în același Guvern Boc și mai apoi director general al Companiei Naționale de Investiții.

Cât timp Șerban Nicolae a fost acționar/asociat în companiile Orion Corporation SRL și Lencont SRL, cenzor a fost Lencont SRL. Incidental, aceeași societate de contabilitate este întâlnită și într-o serie de firme ale grupării Petrache-Bittner-Cocoș, cum e cazul Telemedica SA sau Eurodelta Travel Filiala Maliuc SRL. Compania și-a deschis și un punct de lucru cu al cărui domeniu de activitate era ”fabricarea produselor farmaceutice de bază”.Sediul filialei FIlipeștii de Pădure a Orion Corporation SA a fost în cadrul Muntenia SA, una din societățile controlate de Sorin Stănescu, cel care l-a adus pe fiul lui Donald Trump în România Ulterior Orion Corporation a ajuns sub controlul apropiaților milionarului. Cealaltă societate, Laborex SRL, l-a avut printre fondatori pe Liviu Severin Nedelcu, a cărui ieșire din firmă a coincis cu entry-ul lui Șerban Nicolae. Nedelcu este un om de afaceri din domeniul turismului, care peste ani, s-a făcut remarcat prin contracte castigate de DAL Travel SRL cu diverse instituții ale statului român, o parte dintre acestea devenind și subiecte de presă (vezi aici și aici). Inclusiv în perioada când actualul șef al lui Șerban Nicolae din de Comisia Juridică, Robert Cazanciuc, a fost ministru, Ministerul Justiției a acordat 5 astfel de contracte către fondatorul firmei din patronatul căreia a făcut parte și Șerban Nicolae.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s